• Day 4 : Marbar, reisreporters in Franche-Comté

  Van de eigenaar van de gezellige B&B Magasin de Sel in Besançon krijgen we tips over het gebied wat we vandaag bezoeken. De bergen op!

  We beginnen bij Papy Gaby, een rokerij voor worst en ham. We vervolgen de bergweggetjes langs koeien met grote bellen en boerderijen naar Fins, een dorp vlakbij Morteau voor de lunch. Natuurlijk met worst.

  # Streek

  Agrandir le plan

  natuur-franche-comte

  De Montbéliardse koe

  Vanuit Villers-les-Lac gaan we met een boot de rivier Doubs op. Aan de ene kant Frankrijk, aan de andere kant Zwitserland. We eindigen vlakbij de waterval Saut du Doubs, die we vanaf twee punten zien; heel ver erboven en er vlak boven.

  Watervallen van Doubs

  Watervallen van Doubs

  Vanaf la Roche du Prêtre (een tip van de B&B in Besançon) hebben we een mooi uitzicht op de in wolken gehulde steile rotsen.

  Roche du Prêtre

  Roche du Prêtre

  We komen vroeg aan bij de Chambre d’hôtes van vandaag, Pré Oudot, maar dat maakt niets uit. We worden door de superaardige gastvrouw voor de open haard gezet in de prachtige boerderij. Na het eten met het gezin en de 2 andere gasten onder het genot van live-accodeonmuziek slapen we heerlijk in onze riante kamer in de manege.

  Chambre d'hôtes van vandaag, Pré Oudot,

  CRTFC_0005067.JPG

  CRTFC_0005069.JPG

  CRTFC_0005081.JPG

  # Een weelderige en gastvrije natuur voor een verblijf om gewoon van te genieten

  -> Vinden onze selectie Natuurverblijven


  0 commentaires sur “Day 4 : Marbar, reisreporters in Franche-Comté


  Ajouter un commentaire


  5 − = quatre