• Day 6 : Charlie & His Angel, reisreporters in Franche-Comté

  Arc et Senans : een UNESCO overnachting Ontwaken in een zoutziederij, een UNESCO monument (!)

  nuit-a-la-saline

  maison-directeur-saline-royale

  saline-royale-franche-comte

  # Streek : Arc et Senans

  Agrandir le plan

  Het is eens iets anders dan je ogen uitwrijven op 4 meter hoogte in een boom. Maakt u zich geen zorgen, we hebben geen zout gevonden in ons bed en u heeft geen last van nachtlawaai op dit unieke domein. Voor we Arc et Senanse verlaten, verkennen we snel het museum gewijd aan meneer Ledoux, de architect van de Saline Royale. Het valt op dat zijn ontwerpen duidelijk proberen te maken wat de functie is van een gebouw. Ledoux was trouwens een bron van inspiratie voor die andere architect, le Corbusier (inderdaad, die van de kapel).

  # Besançon: de laatste beklimming

  Streek : de Citadelle van Besançon

  Agrandir le plan
  We tuffen met de lokale trein naar Besançon, de hoofdstad van de France-Comté en helaas ook onze laatste stop op deze trip. Van een mooi uitzicht zijn we niet vies en dus starten we met de beklimming van de Citadelle (en vergeet ook deze niet aan te vinken op je UNESCO lijst!). We banen ons een weg tussen de leeuwen, apen, tijgers, vissen en ontelbare creepy insecten en passeren nog een aantal andere musea voor we kunnen genieten van een vergezicht. Nooit gedacht dat er zoveel te beleven was in de ruïnes van zo’n oud fort. Ook geschikt voor kleine kindjes dus, en iets grotere zoals wij!

  Brasserie : een missverstand
  Trapjes op trapjes af, je zou voor minder honger krijgen. Tijd om iets te eten, wat dacht je van een brasserie? Een brasserie, zo’n café waar ze ook nog croque en een spaghetti serveren horen we u al denken, dat is hier toch wel even anders. Een Macvin (u moet er voor zijn, voor die wijn) om onze smaakpapillen op te warmen (we moesten toch de specialiteiten proeven). Evy heeft goesting in een entrecote en Cedric kiest iets exotischer voor gans. De aangepaste wijnen zijn weer van de partij, we zijn geen kenners maar het druivensap gaat vlot binnen! Om onze traditie in ere te houden bestellen we nog eens de café Gourmande (als u aan een dieet wil beginnen, bekijkt u best de foto’s niet). Onze magen hebben even tijd nodig om al deze lekkernijen te verwerken. Faire une petite balade in down town Besançon lijkt ons wel een goed idee. Deze stad is een huwelijk van een historisch patrimonium en moderne architectuur. Aan kunst en cultuur dus ook hier geen gebrek.

  gastronomie

  En dan nu muziek
  Na een week van geen-nee-kunnen-zeggen tegen al de lokale gerechten besluiten we om een licht avondmaal te nuttigen. Maar ja een lekker lokaal biertje konden we toch niet afslaan. De muziekliefhebbers onder ons herkennen vast en zeker de componist van de Marseillaise op het etiket. We bestellen snel nog een een café Gourmande voor we onderzoeken wat er hier ‘s nachts te beleven valt. Concert de musique électronique staat er op ons ticket. La Rodia heeft iets weg van een industriële bunker, het zal hier nogal underground zijn. Onze trommelvliegen trillen mee op een mix van techno rap en andere exotische geluiden die uit een ketting van elektronische apparaatjes komen. En ze komen van ver om hun digitale kunsten hier live te brengen, een Kroaat en een Japanner krijgen de eer om de show af te sluiten. Onze roes mogen we uitlsapen in sjiek Hotel (Le Sauvage) aan de voet van de Citadelle. Zoals Stromae zou zeggen, c’est formidable.

  gastronomie-franche-comte

  oncert de musique électronique staat er op ons ticket. La Rodia heeft iets weg van een industriële bunker, het zal hier nogal underground zijn

  Concert de musique électronique staat er op ons ticket. La Rodia heeft iets weg van een industriële bunker, het zal hier nogal underground zijn

  # Geinteresseerd of wel gewoon nieuwsgierig ?

  -> Reserveren onze selectie culturele verblijven


  0 commentaires sur “Day 6 : Charlie & His Angel, reisreporters in Franche-Comté


  Ajouter un commentaire


  deux − 1 =