• Day 4 : Charlie & His Angel, reisreporters in Franche-Comté

  Het is een nacht, die je normaal alleen in films ziet…

  Streek

  Agrandir le plan

  Zoals jullie in onze vorige blogpost lazen, sliepen we vorige nacht in een boomhut, zo’n vier meter boven de grond. Onze blogpost was nog maar net geschreven of Cedric had bezoek van een spin. Niet alle mannen blijken even heldhaftig, zo blijkt achteraf. Maar Evy ook niet hoor.

  Kort samengevat: Buiten die luidende klok, de koude en de vogels die speciale geluiden maken op deze hoogte, was het best te pruimen. En pruimen zijn hier veel in la Franche Comté. Over eten gesproken, we hebben ons ontbijt veilig omhooggehesen. Een Franse picknick mand, ja het bestaat ook in het echt. Hier bengelt ze wel aan een touw en moet je ze op eigen kracht naar omhoog trekken. Laat je verrassen met heel de familie. Deze hutten zijn ideaal om internetverslaafde kinderen tot een wanhoopsdaad te drijven. Er is namelijk ook geen wifi.

  cabanes-arbres-franche-comte

  Charlie & his angel dans la cabane

  Kajakken is ook een beetje bomen omhelzen
  We zijn ondertusen aangekomen in Ornans. Het heeft hier nogal veel geregend, het water is wild en we krijgen dus een gids mee. Bij de versnelling moeten we rechts van een laaghangende boom zien te passeren. Een paar seconden later ontweek het sterke geslacht nog net een boom en dreef ze verder zonder Cedric. Die maakte liever nog een tussenstop in een boom. Het was even spannend maar de rest van de Loue hebben we zonder problemen afgevaren. Na een warme douche en een stevige maaltijd in het Canoe Café is het tijd om van wat kunst te proeven, figuurlijk dan.

  Streek : Ornans

  Agrandir le plan

  canoe-loue

  Kunst met een hoofdletter C
  Wie de omgeving van Ornans op doek wil zien kan  terecht in het Musée Courbet. We zijn zelf geen grote kunstliefhebbers maar ook daar was weer een toffe audioguide ter beschikking. Werken van Cézanne krijg je er op dit moment trouwens gratis bij.

  musee-courbet-ornans

  Gouffre de Poudrey: roodkapje in de grot

  We slenteren nog even rond in down town Ornans voor we een kijkje nemen onder de grond. Het is hier nogal frisjes dus voorzie best een dikke vest. Zo voorzienig waren we zelf niet maar we kregen de eer om de grot  te betreden als roodkapje, gehuld in een rode poncho. Naast een rondleiding worden we getrakteerd op een lichtshow. De gids die wij hadden was net een cassetterecorder alleen hadden we hem graag op pauze gezet. Op naar de volgende chambre d’hôtes « Le Jardin de Gustave ». Spannend!

  Bed and Breakfast "Le Jardin de Gustave"

  Bed and Breakfast « Le Jardin de Gustave »

  Bed and Breakfast "Le Jardin de Gustave"

  Bed and Breakfast « Le Jardin de Gustave »

  # Geinteresseerd of wel gewoon nieuwsgierig ?

  -> Vinden onze selectie natuurverblijven


  0 commentaires sur “Day 4 : Charlie & His Angel, reisreporters in Franche-Comté


  Ajouter un commentaire


  × cinq = 25