• Day 2 : Charlie & His Angel, reisreporters in Franche-Comté

  Vogeltjes die fluiten en een heerlijk zonnetje dat je voorziet van je dagelijke portie vitamine D. Het klinkt aanlokkelijk, maar zoals die bekende Nederlander ooit zong: ‘De meeste dromen zijn bedrog!’, werden wij jammer genoeg wakker met slecht weer. Il ne fait pas beau. Maar dat werd gelukkig geen voorbode voor heel de dag. Het weer in de Franche Comté is dus vrij wispelturig, zoals de gemiddelde vrouw. Maar laat u daar vooral niet door tegenhouden.

  Aangezien we nu toch de positieve toer opgaan. Gelukkig regende het binnen niet, en stond de ontbijttafel nog altijd op dezelfde plaats als gisteren. Na ons driegangenmenu hadden we behoorlijk grote verwachtingen. Het Frans brood was zoals het cliché dat wil, weer van de partij maar een gewone witte boterham is tot op heden nog steeds spoorloos. Maar dat werd de avond daarvoor rijkelijk gecompenseerd door glazen boterhammen, met de nodige uitleg. Wij krijgen ongetwijfeld een kus van de juffrouw, en mogen een bank vooruit. Wij hebben zeer goed opgelet.

  + vriendelijke gastheren
  + charmevol decor
  + tuin
  -  niet geschikt voor een studentenbudget

  # ‘t Ziet hier zwart van de Peugot’s

  Streek

  Agrandir le plan

  peugeot-musee-franche-comte

  peugeot-musee

  musee-aventure-peugeot

  Aangezien er nog altijd een pak regen uit de lucht viel, werd het Peugeot museum onze eerste tussenstop. Zoals de naam het ook zegt: een museum vol Peugot’s. Van fietsen, tot pepermolens, naaimachines, vliegtuigmotoren, vaatwasmachines én zelfs auto’s. Wie had dat ooit gedacht! Ook daar kan je een audioguide gebruiken, die in tegenstelling tot de vorige (Belfort), ook in het Nederlands beschikbaar is. Het kind in ons had zo naar een ritje uitgekeken, maar ja zoals je wel weet… De meeste dromen…

  Van de grond gaan
  Nee er zijn geen vieze dingen gebeurd. We werden getrakteerd op een vlucht in een ULM om alles van een hoger perspectief te kunnen bekijken. In ieder van ons schuilt een ramptoerist dus we hadden een beetje schrik om onze laatste zucht uit te blazen. Er was toch nogal veel wind, turbulentie in een groot vliegtuig is toch nog iets anders dan in zo’n klein vliegtuigje. Aangezien we deze blog nu nog kunnen schrijven, moeten jullie dus geen schrik hebben. Je kan best wel iets eten want je kan niet zomaar het raam van het vliegtuig openzetten. Maar zoals je kan zien op onze foto’s is dit echt wel de moeite.

  activiteiten-franche-comte

  franche-comte-activiteiten

  natuur-franche-comte

  # Architectuur: Le Corbusier
  Evy haar maag zit nog maar net terug op de juiste plaats of we bevinden ons al terug in hogere sferen.  We bezochten een kapel, niet zomaar een kapel, la Chapelle de Ronchamp. Die van de bekende architect Le Corbusier. Tot nu toe kenden we dit plaatje enkel uit de schoolboeken, maar 2D is al lang uit de mode. Zeg nu zelf in het echt zijn dingen toch veel mooier. Tussen de horden toeristen bespeurden we ook nog een non, in deze deze tijd toch bijna UNESCO werelderfgoed. Een verplicht nummertje voor studenten architectuur!

  Streek

  Agrandir le plan

  IMG_0390

  ronchamp-franche-comte

  #  Slapen in een boomhut
  Om ook echt in hogere sferen te blijven, overnachten we deze keer in een boomhut. Hier is geen elektriciteit en nog minder stromend water. Ideaal voor mensen die eens gezellig willen dineren bij kaarslicht in een boom. Of misschien speelt u wel eens graag Alida in de boomhut. U kan beter geen hoogtevrees hebben, de hoogste hut bevindt zich namelijk op 12 meter, overnachten kan ook op een drijvende blokhut. Maar dan mist u de charme van het omhoog hijsen van uw ontbijt in een mandje via een touw aan een katrol. Om u er iets bij voor te stellen, op dit moment zijn we als mijnwerkers (met zo’n lamp op ons hoofd) onze belevenissen aan het neerpennen. We hopen niet dood te vriezen, misschien tot morgen? ;-) .

  IMG_0423

  IMG_0430

  IMG_0434

  cabane-grands-lacs

  Streek

  Agrandir le plan

  # Geinteresseerd of wel gewoon nieuwsgierig ?

   -> Vinden onze selectie originele verblijven


  0 commentaires sur “Day 2 : Charlie & His Angel, reisreporters in Franche-Comté


  Ajouter un commentaire


  huit × = 72