• Day 1 : Marbar, reisreporters in Franche-Comté

  De dag begint in Château Chalon. Het prachtige dorp waar we gisteren zijn aangekomen. En Jura wijn hebben geproefd bij David, die ook gezellig meedronk. Wijnen die we nog nooit eerder hebben gedronken, zoals de Vin Jaune (gele wijn dus, oftewel de koning onder de wijnen), de Macvin (een whisky achtige wijn) en de Vin de Paille (één die het erg goed zou doen als dessertwijn).

  # Streek : Château-Chalon

  Agrandir le plan

  Op De Jura Wijnroute

  Op De Jura Wijnroute

  het dorp Château-Chalon

  het dorp Château-Chalon

  Wij zijn net wakker, de zon is net op, maar de enthousiaste eigenaar van Maison Eusebia is al uren wakker. We zijn blij dat hij zich niet aan z’n woord heeft gehouden en ons wakker heeft gedrumd. We zijn vroeg, want we gaan de meren van de Franche-Comté verkennen. Te beginnen bij Lac Chalain. Mooi en rustig, in de zomer schijnt het druk te zijn op de campings rondom het meer. Dat horen we ook van Aurelie van het office de tourisme in Clairvaux des Lacs (ze hebben er 2, één grote om in te zwemmen of op te varen en één voor eigen gebruik).

  # Streek : Lac Chalain

  Agrandir le plan

  We lunchen met uitzicht op het stuwmeer Lac de Vouglans. Via het heldere Lac Val komen we aan bij het bekendste natuurgeweld uit de merenregio; de Cascades de Hèrrison. De waterval is indrukwekkend.

  We lunchen met uitzicht op het stuwmeer Lac de Vouglans

  Na een tocht door dorpjes en uitzichtpunten komen we aan in Baume Messieurs. De borden richting het dorp zeggen het al: dit is een unieke plek. Mooi is het zeker.

  # Geinteresseerd of wel gewoon nieuwsgierig ?

  -> Vindenonze selectie originele verblijven


  0 commentaires sur “Day 1 : Marbar, reisreporters in Franche-Comté


  Ajouter un commentaire


  6 + = quinze