• Charlie & His Angel, reisreporters in Franche-Comté

  Voor degene die totaal geen idee hebben waarom wij hier plotseling staan te schitteren -al dan niet flatterend- op deze website: wij zijn uitverkoren om een week lang als goden in de Franche Comté door te brengen als reisreporters.

  IMG_0012

  Wat is juist de bedoeling? We volgen een gevarieerd programma om een indruk te krijgen van wat de Franche Comté te bieden heeft. Van slapen in een boomhut tot logeren in een charmante Chambre d’hôte, van musea tot muurklimmen. Want Frankrijk is groter dan Parijs, Disney Land en de Provence.

  Als u zich nu afvraagt waar dat in hemelsnaam ligt, dan helpen wij u graag verder. De regio bevindt zich in het oosten van Frankrijk. Niet ver van Dijon.

  Wij zijn er zeer gemakkelijk geraakt met de TGV, maar u kan het evengoed gemakkelijk bereiken met de auto. Hier worden de autosnelwegen wel onderhouden, dus u moet geen schrik hebben. Een kleine samenvatting van hoe wij hier zijn geraakt:

  * de Thalys van Brussel naar Paris-Nord (1u 20min)

  * de metro van Paris-Nord naar Paris Gare de Lyon (8 min metro + 20 min wandelen)

   * De TGV van Paris Gare de Lyon naar Belfort (2u 20 min)

  Terwijl in België de hemelsluizen opengingen, genoten wij van de zon. We beklommen Fort Belfort, op het eerste zicht een gemiste kans om er een spectaculair golfterrein van te maken, maar het overtrof toch onze verwachtingen. Wie niet van een stille wandeling houdt, moet zeker de audioguide testen. Je wordt er meegenomen naar de donkerste contreien. Brillendragers kijken best uit voor de verhoogjes die niet goed zichtbaar zijn. Maar genet vooral van de commentaar en de projecties die automatisch afgespeeld worden. Vond je de Leeuwenkoning al impressionant, schrik dan niet van de reusachtige leeuw ontworpen door meneer Bartholdi (die ook al het Vrijheidsbeeld op zijn naam heeft staan).

  belfort-franche-comte

  citadelle-belfrot

  De citadel van Belfort

  De citadel van Belfort

  lion-belfort

  De Leeuw van Bartholdi

  IMG_0128

  B&B La Maison du Parc

  maison-du-parc-ronchamp

  IMG_0144

  IMG_0143

  # Geinteresseerd of wel gewoon nieuwsgierig ?

  -> Verblijven « De passie in de stad van de leeuw » reserveren

  -> B&B : Maison du Parc reserveren


  0 commentaires sur “Charlie & His Angel, reisreporters in Franche-Comté


  Ajouter un commentaire


  × 2 = douze