• Day 5 : Charlie & His Angel, reisreporters in Franche-Comté

  # Arbois : 250 treden

  Streek

  Agrandir le plan

  Arbois

  Arbois

  De zon was van de partij en wij waren vrolijk ! Ideaal om een dagje in Arbois rond te slenteren. Belachelijk niet groot, maar belachelijk veel te doen. En wat doe je dan? Juist ja, 250 treden op een wenteltrap beklimmen in een kerktoren. Alles voor het uitzicht en de gezondheid. Onze gids vertelde ons ook dat de plaatselijke pastoor zich ooit had vergist van deur en dacht dat ie vast zat. Dus als er iemand als een zot zit te wuiven, desbetreffende persoon kan vastzitten. Na al dat gewandel verdienden wij wel meer dan een hostie. Wij raden het zeker aan om eens binnen te springen in  La Balance Mets et Vins. Heerlijk restaurantje met een sympathieke kok én veel bijpassende wijn, dat vooral.

  Edouard Hirsinger : Monsieur Chocolat
  Afgelopen dagen hadden we al veel meegemaakt maar nog nooit echt iemand bekend gezien. Vandaag leek daar de ideale dag voor. Wij kenden hem niet, maar hij is de beste chocolatier van Frankrijk, die Edouard Hirsinger. Het zou dan ook zonde zijn als we eens geen chocolaatje zouden gaan proeven. Al vinden wij als echte Belgicisten, onze chocolade nog altijd een grotere topper. Noem het belachelijk of niet, wij degusteerden chocolade in zijn eigen ondergronds museum. De familie Hirsinger en haar traditie gaan al een paar jaren mee, dus waarom er geen museum aan wijden? Hij doet het maar een keer op de maand, dus weer er snel bij! Ons bijgebleven? Chocolade met tomaat en basilicum. En we hebben chance vandaag, we bezoeken ook nog het huis van Louis. Jawel het huis van Louis Pasteur ! Al zijn spuiten en microscopen staan er nog, ‘t is precies alsof hij juist vertrokken is.

  CRTFC_0003974.jpg

  # La Saline royale d’Arc et Senans : UNESCO zout

  Onze volgende stop is een zoutmuseum. Daar worden we rondgeleid in ondergrondse gangen  waar het water wordt opgepompt. BELANGRIJK: zoek jij een job? Het museum zoekt nog Nederlandstaligen met een goede kennis van het Nederlands uiteraard, Frans en Engels. Voel je je geroepen? Laat een seintje achter! Van het ene zout naar het andere. In La Saline Royale treffen we een internationale hoop studenten die samenwerken rond een project dat we nog steeds eigenlijk niet goed begrijpen. Zij verblijven nog enkele dagen hier, maar wij vertrekken helaas morgen wel. We hadden bijgevolg dus wel eens internationaal gezelschap van onze leeftijd. Eindelijk!

  UNESCO !!! ;)

  UNESCO !!! ;)

  # Geinteresseerd of wel gewoon nieuwsgierig ?

  -> Reserveren onze selectie culturele verblijven


  0 commentaires sur “Day 5 : Charlie & His Angel, reisreporters in Franche-Comté


  Ajouter un commentaire


  × sept = 35