• Day 3 : Charlie & His Angel, reisreporters in Franche-Comté

   Beklimming van een berg, afdaling in een kaaskelder
  Vandaag was een stralende dag en we denken de meest gevulde tot nog toe, we hebben onder andere veel wijn & bier geproefd en een halve kilo chocolade gegeten en dat gaf een boost om het volgende verslag te schrijven :-)

  # Métabief: een versnelling hoger


  Agrandir le plan

  Nadat Cedric zichzelf serieus belachelijk had gemaakt tijdens het kajakken, was het de beurt aan Evy. Met een taxi trokken we naar Métabief, een skistation in Malbuisson. Daar stonden twee mountainbikes a.k.a. VTT’s voor ons klaar. De zadels van deze pareltjes zijn net accordeons. U moet dus geen schrik voor een pijnlijk achterwerk. Al had Evy twee dagen na het mountainbiken nog steeds moeite om neer te zitten op een stoel. Dat zal wel aan haar techniek hebben gelegen, of het hebben van geen techniek.

  franche-comte-vtt-metabief

  Nadat we een beetje geoefend hadden in achtertuinen van mensen, trokken we de berg op. Voor ons, twee super sportieve mensen, was dat al het eerste obstakel. Te voet waren we sneller boven geraakt, maar wij zijn echte doorzetters. Bent u dat niet, dan kunt u in het weekend gebruik maken van de speciale stoeltjesliften. Dan komt u tenminste niet hijgend boven en maakt u de dieren niet bang.

  Helemaal bang geworden? Er is ook een kinderparcours. Dat is ook voor volwassenen zonder ervaring geen sinecure. Op tv lijkt alles super gemakkelijk, maar dat blijkt toch dik tegen te vallen. Smalle paden en glibberige plankjes zijn vrij bedrieglijk. Vergeet zeker geen aangepaste kledij te dragen, want anders ziet je achterwerk eruit alsof je enorme buikloop hebt gehad. Als u ons al een beetje kent, kunt u uiteraard wel raden dat wij totaal niet voorzien waren. Om af te sluiten aten we fondue tussen de koeien. Bon fromage!

  # Een bijzondere plas water
  Na alweer een heftig ritje met veel bochten verschijnt het ‘lac de Malbuisson’. We laten onze reukorganen even tot rustkolen en genieten van een weids uitzicht. Er zijn fanatiekelingen die van de ene kant naar de andere kant zwemmen. Onze slaapplaats van vannacht is l’hôtel du lac à Malbuisson. Op het eerste zicht lijkt het oubollig maar het diner en het ontbijt maken alles goed. Het uiterlijk zegt niks over het innerlijke. Het is al laat, wij gaan slapen. Morgen staat er weer druk programma voor de boeg. We hebben de eer  om chocolade te mogen proeven van de beste chocolatier van Frankrijk, als u wil weten wie dat is, lees dan morgen zeker verder.

  lac-de-malbuisson-franche-comte

  # Geinteresseerd of wel gewoon nieuwsgierig ?

  -> Vinden onze selectie activiteiten/verblijven


  1 commentaire sur “Day 3 : Charlie & His Angel, reisreporters in Franche-Comté


  • Proficiat aan de winnaars van de wedstrijd, en bedankt voor artikelen. Ik hoop dat u een aangenaam verblijf gehad. Met vriendelijke groeten. J.C.  Ajouter un commentaire


  × 2 = quatre